Land/Område
Tidigaste avresedatum
-
Reslängd
till dagar
Prisklass
»
Välj vilken resa du vill boka
[Stäng]
Platser kvar

Bussresa till HÖGA KUSTEN – Världsarv i höjdklass Hälsingland - Ångermanland
HÖGA KUSTEN – Världsarv i höjdklass Hälsingland - Ångermanland

Efter vår uppsamlingsrunda åker vi över Jönköping, Örebro och kommer så småningom in i Dalarna som är slutmålet för dagen.
Vi lämnar Dalarna och kommer in i Hälsingland. Efter Bollnäs följer vi Ljusnan, vi gör ett stopp vid Växbo lin, som är en modern liten tillverkningsindustri. Här vävs eget spunnet lingarn till vackra vävnader i klassiska mönster eller ny design. I butiken kan du köpa lingarn och vävnader. Vi far vidare till Järvsö och här passar nog med lunchpaus. På vackra vägar tar vi oss vidare genom Hälsingland, passerar Medelpad och framåt kvällningen kommer fram till Ångermanland.
Höga Kustenbron har haft Golden Gatebron som förebild, det är ett mästerverk i byggnadskonst som tagit form. Mäktiga höjer sig brons pyloner hela 180 m över havet. I Lunde få vi höra berättelsen om kravallerna 1931. Sandslån har ett fint flottningsmuseum, här ser vi oss om en stund på egen hand.
Villa Fraxinus bjuder vi på trädgårdsinspiration och blommande skönhetsupplevelse i en harmonisk miljö. I Mannaminne är konstnären Anders Åberg i full färd med att bygga ett livsverk utöver det vanliga. Här är en fantastisk kombination av flera olika temamuseer och spännande byggnader. .
Ett besök gör vi i Bönhamn som är ett av de mera välkända fiskelägen längs Norrlandskusten. Ännu ett fiskeläge, Barsta stannar vi vid. Här tittar vi in i kapellet, som byggdes 1665, en oansenlig byggnad men anses av många som det kanske främsta fiskekapellet i området.
Båtfärd på delar av Ångermanälven är en härlig och avkopplande upplevelse.
M/S Ådalen stävar ut och natur och gårdar passerar revy utmed stränderna.
I dag lämnar vi Ångermanland för denna gång. Norra Stadsberget i Sundsvall är omtalad för den berömda Skvadern, en korsning mellan hare och tjäder undrar om någon någonsin sett den? Vi far sedan vidare med ett stopp vid Trönö gamla kyrka, som är vårt lands bäst bevarade helgedom från medeltiden. Intill kyrkan ligger ärkebiskop Nathan Söderbloms barndomshem. Ett lunchuppehåll gör vi innan vi kommer fram till Gävle och dagens övernattning.
Från Gävle tar vi oss till Sala. I silvergruvan gör vi en nedstigning (vi som vill) och får oss berättat historien om den gamla gruvan. Även ovan jord finns mycket att berätta om all verksamhet som en gång var. Vi fortsätter söderöver, förbi Mälaren och väl framme i Katrineholm är det dags för lunch. Via Norrköping och Mjölby är vi snart i Småland.

Pris: 0 kr
Avgångar: (klicka för mer info)
Följande kan ingå:
  • Bussresa
  • Del i dubbelrum 5 nätter
  • Frukost
  • Middag dag 1-5
  • Lunch 5 gånger
  • Entréer och utflykter
  • Båttur på Ångermanälven
  • Reseledarservice
Mer reseinformation
= Platser kvar
= Fåtal platser kvar
= Fullbokad
= Ring för info & bokning

Copyright © IdealResor 2023 | Telefon: 0472-550200 | E-post: info@idealresor.se | Särskillda resevillkor
Zenta en Webbyrå i Växjö