Land/Område
Tidigaste avresedatum
-
Reslängd
till dagar
Prisklass
»
Välj vilken resa du vill boka
[Stäng]
Platser kvar

Bussresa till Toscana – med Florens, Pisa och Siena
Toscana – med Florens, Pisa och Siena

Njut av Italiens mest omtalade och välbesökta regioner

Toscana - ett förförande vackert landskap med historiska städer och en landsbygd där vingårdarna ligger tätt. Naturen är skiftande, med stora fält av tobaksblommor liksom olivlundar och vinodlingar. Området har gjort sig känt för sina fina viner men också för den goda maten. Vinskörden är i oktober och olivfrukterna plockas ända in i december.

Vi lämnar hemorten under morgontimmarna och tar oss via Danmark och färjan från Rödby till Tyskland. Första natten passar att tillbringa i trakten av Hamburg.
Nästa dag tar vi oss vidare söderut. När vi passerat gränsen till Österrike är det inte långt kvar till Innsbruck, här kan nästa övernattning bli.
Kanske kan vi se den stora hoppbacken innan vi lämnar Innsbruck före etappen in i Italien. Vi passerar Verona, Bologna och strax norr om Florens viker vi av västerut mot Montecatini Terme. Staden ligger mitt emellan Pisa och Florens. Paus för lunch och kaffe på lämliga ställen blir det förstås varje dag under resans gång.
Många ortsnamn påminner om alla termiska bad och hälsobrunnar som också gjort området känt. I Montecatini finns de största termerna i Italien, källorna är kända sedan 1300-talet. Passa på att prova baden och att vandra i den gamla staden, bägge är en spännande upplevelse. Under en dag på egen hand finns alla möjligheter till härliga upptäckter.
Under våra dagar i Toscana skall vi uppleva det vackra landskapet, den goda maten, de fylliga röda vinerna och de historiska städerna. Fler härliga utflykter finns att välja på.
En av dessa går till Florens (Firenze), på knappa fem mils avstånd från vår ort. Denna stad var på 1400-talet en av de mäktigaste i hela Europa. Man värnade om konsten och flera konstnärer var här aktiva. Vi ägnar en del av dagen åt Florens med vår lokalguide, guldsmedernas bro måste vi förstås också se.
Lika långt från vår ort är det till Pisa och det lutande tornet. Alla har säkert sett det på kort men följ med på utflykten som tar oss till Mirakelplatsen. Här får vi en tvåtimmarsguidning.
Vi provar både vin och god olivolja, handla gärna med hem.
Mellan Florens och Siena ligger vindistriktet Chianti. Namnet klingar bekant, också det välkänt för sina viner.
I Siena finns världens vackraste torg, säger en del, Piazza del Campo.
Här på torget äger de berömda hästkapplöpningarna rum varje år. Hela stadens historiska centrum är med på världsarvslistan och den mäktiga katedralen är väl värd ett besök.
Efter härliga omväxlande dagar är det dags att vända hemåt.

Pris: 0 kr
Avgångar: (klicka för mer info)
Följande kan ingå:
  • Bussresa
  • Väg-
  • Bro- och färjeavgift
  • Del i dubbelrum
  • Frukost
  • Middagar
  • Busskaffe
  • Reseledarservice
Mer reseinformation
Utflykter:
Pisa med lokalguide, vin- och olivoljeprovning
Florens med lokalguide
Siena
= Platser kvar
= Fåtal platser kvar
= Fullbokad
= Ring för info & bokning

Copyright © IdealResor 2023 | Telefon: 0472-550200 | E-post: info@idealresor.se | Särskillda resevillkor
Zenta en Webbyrå i Växjö